Alakorpua

 

Yläkorpuan jälkeen tulee seuraavaksi  Alakorpuan koski. Niskan kohdalla Korpuanjoki laskee vetensä Kostonjokeen(kuvassa vasemmalla). Tämä lyhyt välisuvanto on on aika tasapohjaista aluetta ja kalat toisinaan hukassa. Mutta kun oikeaan aikaan sattuu paikalle niin voi sattua myös näin
Alakorpuan koski on aika rännimäinen.Virta rauhoittuu hieman kosken keskivaiheilla ja siinä kohden kannattaa pysähtyä ja hetkeksi tarjota perhoja virran vietäväksi. Kosken alla virta rauhoittuu uudelleen ja uoma levenee.Virran reuna-alueet ovat hyviä harripaikkoja ja kosken alla olevan ison kiven alapuolelta tapaa usein alasuvannosta yön pimetessä virtaa nousseita taimenia.
Kuvassa Alakorpuan ja Saarikosken välinen hidasvirtainen suvanto-osuus. Tämä alue on pintaperhokalastajan unelmapaikka. Kalastaminen kannattaa aloittaa jo kaukaa suvannon puolelta ennen Saarikosken kuohuja. Harreja ja taimenia voit löytää melkein mistä vaan pitkin suvantoa. Matalan veden aikana niska on hyvin matala ja kalat arkoja,joten silloin kalastus kannattaa keskittää ilta- ja yöaikaan.