Vääränkoski

 

Vääränkosken niska-aluetta kuvattuna normaalin kesäveden aikana. Matkaa Ulmajan alta tänne kertyy n. 1,5km. Niskan alla on heti syvempi monttu, jossa niska-alueen isot harrit viihtyvät.Joka vuosi niskalla tavataan myös isompia taimenia(2-3kg).Streamerin saattaa toisinaan napata myös jänkäkoira, jotka käyvät niskalla pikkukalan syönnissä.
Väärän keskialueelta otettu kuva ylävirtaan katsottuna.Hyviä ottipaikkoja löytyy pitkin matkaa ja varsinkin etualalla olevan pikkukönkään alla on syvä monttu, jossa aina on kalaa.
Vääränkosken alaosaa myös ylävirtaan katsottuna. Joki tekee kuvan yläosassa mutkan ja siinä kohti on syvempää ja rauhallisempaa virtaa ennen alapuolen koskiosuutta. Mutkan seutu on hyvää harrialuetta ja syvänteessä viihtyy myös taimenet. Koskesta löytyy hyviä kiventauksia, jossa kesäkelillä taimenet usein lymyilevät.
Vääränkosken alusta. Virtaus tasoittuu aika nopeasti kosken alla ja rauhoittuu n.0,5km suvannoksi ennen seuraavaa koskea. Tämä alue on vuosien myötä havaittu parhaaksi sekä keväällä että myöhään syksyllä. Kesällä kalat löytyvät ylempää koskialueelta. Kosken alta on mahdollisuus tartuttaa siiman päähän myös siikaa.