Kolmas ilta

Pieniä mustia perhoja oli nyt riittävästi illan kalastukseen. Päätimme koluta aluetta ylöspäin siltamontulle asti. Ei tärppejä kenelläkään, joten keskityimme jälleen sillan alustan pommitukseen. Teijo siirtyi kokeilemaan joen toiselle puolelle. Suuren kiven luota Teijolla jysähti kiinni. Kala pysyi syvällä, joten lähdin juoksemaan sillan kautta kaveriksi. Nappasin koukun Teijon selästä ja menin rantaan valmiiksi. Minut nähtyään lohi otti lähdöt alavirtaan niin, että Teijo pelkäsi kalan painuvan pitkällekin. Vauhti onneksi pysähtyi ennen kovempaa virtaa ja pikkuhiljaa kala alkoi väsymään. Ei taideta raskia koukata. Otin kalaa kiinni pyrstöstä ja kiduskannen takaa ja nostin rantakivikolle. Hieno titti ja pienellä 10 koon mustalla perholla, joka oli sidottu aiemmin päivällä.

Reissun ensimmäinen lohi, 2,5 kg

Seuraavana aamuna aurinko paistoi jälleen. Päätin käydä vielä siltamontulla. Paikalla oli kalastaja, joten jatkoin matkaani sillan kautta toiselle puolelle. Kalastin yläosan ja etenkin suuren kiven edustan tarkasti. Ei nykyjä. Sidoin siiman päähän hieman isomman kaksihaaraisen perhon. Aloitin aivan ylhäältä, kovimman kuohun alta. Muutaman heiton jälkeen etenin hieman alaspäin. Vedin siimasta muutaman perhoa ylävirtaan ja juuri kun aloin nostamaan vapaa uuteen heittoon tunsin kuinka perho oli jo kalan suupielessä. Perho tempautui kuitenkin juuri irti. Jakso päättyikin siihen.

Mökille päästyä näimme Juhan porukan viime yön soutualueelta saadun saaliin. 2 tittiä, yksi kirkas kyttyrälohi ja iso siika. Lohet olivat tulleet Juhan sitomilla perhoilla ja loput Juhan tekemillä vaapuilla.

1 2 3 4 5