Kuusinkijoen Kolomonen

 

Tämä perho sai nimensä kesän 2001 heinäkuun lopun yön tapahtumista Hanhivirran alueella. Koko alkukesä oli kavereiden kanssa yritetty tarjota Kuusinkijoen nirsoille nousukkaille jos jonkinlaista perhon mallia.

Ingetin Teijo suuntasi taas matkansa tutuille ottiseuduille ja oli lähtiessä sitonut muutamia uusia perhoja tarjottavaksi Paanajärven asukeille. Hieman tavallisuudesta poiketen tällä kertaa tarjottavat perhot olivat hyvin pieniä ja yksinkertaisia malleja. Vihjeitä tämän koko luokan perhon toimivuudesta oli saatu muilta Kuusinkijoen varren perhomiehiltä. Tämä vihje osoittautuikin kullan arvoiseksi. Kyseisellä perholla Teijo väsytteli yön aikana kolme kirkaskylkistä paanajärveläistä kuiville. Valikoivia olivat tuonakin yönä joen kalat, sillä kolmen kaverin lukuisista laskuista huolimatta ei muu perho aiheuttanut siiman päässä eloa kuin tämä Teijon tarjoama. Tästä innostuneena useampi Teijon kaveri sitoi seuraavaa reissua varten perhorasiaansa erilaisia versiota tästä ottiperhosta.

 

Kolomosen pettämiä

Tuon yön tapahtumien perusteella ei ollut vaikeaa keksiä perholle osuvaa nimeä. Perho on reseptiltään hyvin yksinkertainen ja varmaankin hyvinkin samankaltaisia malleja löytyy muiltakin perhomiehiltä mutta Teijon kavereiden keskuudessa perho kulkee tästä lähtien nimellä Kolomonen.

Kyseinen perho osoittautui toimivaksi vielä pariin kertaa syyskesän aikana, joten se on paikkansa ansainnut Kuusinkijoen ottiperhojen  joukossa.

 

 

Sidos ja resepti Teijo Inget
Koukku 2-haara lohikoukku 10-12
Hela kapea hopea
Perä punainen silkki
Kierre kapea hopea
Runko musta silkki
Kaulushäkilä musta kukko
Siipi musta orava
Pää musta

 

Mauri Rääpysjärvi