Esittelyssä neljä eri perhotyyppiä

Perhot ovat luonnollisesti erittäin tärkeä osa perhokalastusta. Monelle perhokalastajalle perhon valinta ja kokoaminen voi olla jopa mielenkiintoisempaa kuin itse kalastus. Perhonsidonta voikin osoittautua mielenkiintoiseksi taitolajiksi ja omilla perhoilla on tietysti aina mukavampi kalastaa!

Esittelyssä eri perhoja

1. Pintaperhot

Pintaperhon (eli pinturin) tehtävänä on jäljitellä veden pinnalla liitäviä tai kelluvia hyönteisiä. Pintaperhot ovat monen perhokalastajan suosiossa, koska ne ovat näyttäviä. Niillä kalastaminen tuo kuitenkin omat haasteensa kalastukseen, sillä veden tulisi olla aika kirkasta, jotta kala osaa hoksata veden pinnalla liitävän otuksen.

Esittelyssa nelja eri perhotyyppia 1 - Esittelyssä neljä eri perhotyyppiä

2. Streamerit eli pikkukalajäljitelmät

Streamerit eli pikkukalajäljitelmät jäljittelevät luonnollisesti pieniä saaliskaloja. Streamer voi olla väriltään räikeä, mutta sen muoto muistuttaa aina kalaa. Valinta riippuu pitkälti siitä, millaisen saaliin perässä ollaan – perho voi muistuttaa esimerkiksi särkeä, haukea tai simppua. Streamerilla kalastettaessa on tärkeää pyrkiä ottamaan olosuhteet huomioon joko uittamalla perhoa rauhallisesti tai jäljittelemällä pikkukalan pinkaisuja aivan petokalan näkökentässä.

Esittelyssa nelja eri perhotyyppia 2 - Esittelyssä neljä eri perhotyyppiä

3. Larvat, kotelot ja nymfit

Nämä perhot viittaavat erilaisten vesihyönteisten toukkiin ja koteloihin. Suurin osa perhoista mukailee luonnon omia värejä, mutta joukossa voi olla myös joitakin kirkkaita värejä. Koska perho on itsessään todella kevyt, se on yleensä painotettu lyijy- tai kuulapäällä.

Esittelyssa nelja eri perhotyyppia 3 - Esittelyssä neljä eri perhotyyppiä

4. Kalakohtaiset perhot (lohiperhot ja haukiperhot)

Lohen tai hauen kalastamiseen on olemassa omia kalakohtaisia perhoja. Erityisesti lohiperhot herättävät kalastajien välillä eriäviä mielipiteitä siitä, millainen perho on paras. Tästä syystä lohiperho voi oikeastaan olla lähes millainen tahansa, sama pätee myös lohen kalastustavassa. Haukiperhot ovat puolestaan tavallisia perhoja huomattavasti kookkaampia, mutta pienempiäkin malleja löytyy. On tärkeää, että perho näyttää elävältä kalalta ja on valmistettu kestäväksi, sillä hauella on tapana käydä syöttiin kiinni täydellä voimalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *