Kuinka liityt kalastusseuran jäseneksi?

Kalastusseuran jäseneksi liittyminen on helppoa ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenliitot toimivat ympäri Suomen. Niiden erä- ja kalaseurojen verkosto kattaa koko maan ja tämän verkoston kautta jokainen kalastuksesta kiinnostunut pääsee ottamaan osaa seuratoimintaan. Lue tästä artikkelista näppärät vinkit ja hyvät syyt kalastusseuran jäseneksi liittymiseksi!

Postitse kuva Kuinka liityt kalastusseuran jaseneksi Miksi kannattaa liittya kalastusseuraan - Kuinka liityt kalastusseuran jäseneksi?Miksi kannattaa liittyä kalastusseuraan?

Kalastusseuraan liittyminen tarjoaa jäsenelle uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää omaa kalastusharrastustaan. Seuratoiminta voi myös auttaa löytämään uusia samasta aiheesta kiinnostuneita ystäviä sekä kalastuskavereita. Samalla jäsen pääsee liittymään kalastuksesta innostuneeseen yhteisöön, jossa on mahdollista jakaa harrastuksen mukanaan tuomia ilonaiheita sekä kysyä neuvoa harrastuksessa vastaantulevien haasteiden kohdatessa.

Seuran jäsenenä pääset osallistumaan erilaisiin kalastukseen ja kalankäsittelyyn liittyviin tapahtumiin. Lisäksi seurat ohjaavat myös nuoria kalastusharrastuksen pariin tarjoamalla nuorisokerhoja sekä kalakummeja. Nuorisokerhoissa nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin tapoihin kalastaa ja voivat perehtyä esimerkiksi niin mato-ongintaan kuin perhokalastukseenkin. Nuorten kerhoilloissa nuoria ohjaavat taitavat ohjaajat voivat auttaa esimerkiksi virittämään nuoren kalastusvälineet huippukuntoon tai opastaa nuoria tekemään itse vaappuja. Nuori voi opetella myös esimerkiksi perhojen sitomista tai kalareissulla rikki menneiden vapojensa korjaamista. Näin kalastuksesta voikin pian tulla koko perheen yhteinen, antoisa harrastus. Seurojen järjestämät kalastuskilpailut, joita tarjotaan erilaisille kalastustavoille, tarjoavat tilaisuuden mitellä omia taitoja niin leikkimielisesti kuin hieman vakavammallakin mielellä.

Postitse kuva Kuinka liityt kalastusseuran jaseneksi Monet seurat omistavat myos kalamajoja seka muita kalastustukikohtia - Kuinka liityt kalastusseuran jäseneksi?Monet seurat omistavat myös kalamajoja sekä muita kalastustukikohtia sekä järjestävät jäsenille suunnattuja kalastusmatkoja. Näin voit päästä näppärästi tutustumaan hieman kauempanakin sijaitseviin kalastusvesiin mukavassa seurassa. Seuran jäsenet saavat myös jäsenlehden. Lehti tarjoaa ajankohtaista kalastukseen liittyvää tietoa sekä tietoa kalavesien hoitamisesta ja järjestön omasta toiminnasta. Lehti onkin oivallinen tapa pysyä ajan tasalla ajankohtaisimmista kalastusalan uutisista. Myös kokeneet kalastajat ovat oivallisia tiedonlähteitä, sillä he voivat opastaa aloittelijoita esimerkiksi uusilla mielenkiintoisilla kalavesillä. Heiltä saat myös käytännönläheistä opastusta kalankäsittelyyn sekä kalastukseen.

Monilla käytännönläheisillä aloilla oli menneinä aikoina käytössä kisälli-oppipoika-malli, mikä soveltuu vielä nykyaikanakin erityisen hyvin kalastukseen. Kokeneet kalastajat voivat nimittäin tarjota erityisen arvokasta tietotaitoa tuleville kalastajasukupolville ja kalastusseurat ovat oivallisia paikkoja kisällien, oppipoikien ja mestareiden kohtaamisiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *